Grundfärs Köttbullar

12.1K

En enkel grundfärs som du kan smaksätta hur du vill.

Grundfärs köttbullar

Ingredienser

  • 600 g finmald fläskkarré eller blandfärs
  • 1 skiva vitt bröd ca 30 g
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 finhackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör och rapsolja till stekning

Instruktioner

  • Blanda ägget och mjölken i en skål. Riv ner brödet så att det suger åt sig vätskan.
  • Tillsätt färsen, löken och smaksätt med salt och vitpeppar. Rör till en jämn smet.
  • Fukta händerna och forma färsen till köttbullar.
  • Stek dem i smör och olja i en panna tills de blir gyllenbruna och saftiga. Cirka 6-8 minuter för varje omgång.
  • Skaka järnet så att bullarna blir runda och stekta runt om.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB