Sallad med confiterade gåslår

434
MUMS!
Perfekt förrätt till gåsamiddagen!

En rustik men elegant sallad med confiterade gåslår. En riktig höstlig smakupplevelse som både överraskar och sätter rätt stämning för gåsamiddagen! Se hur du förbereder de confiterade gåslåren.

Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!

Sallad med confiterade gåslår

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Gåslår

  • 4 confiterade gåslår
  • 1 hackad schalottenlök
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • Svartpeppar från kvarn
  • Några stänk sherryvinäger

Vinegrette

  • 0,75 dl olivolja
  • 1,5 dl gula sultanrussin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • Pressade saften från apelsinerna
  • 2 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger
  • Salt och svartpeppar till smaksättning

Sallad

  • 0,5 liter plockade rosenkålsblad. Plockade från kålen till varmrätten.
  • 1 ask machésallad
  • 1 litet huvud friseesallad
  • 100 g rostade valnötter
  • 2 apelsiner skalade och skurna i hinnfria klyftor (spara saften till vinegretten)

Instruktioner

  • Pilla köttet från de confiterade låren i mindre bitar och ta bort skinnet.
  • Smaka upp köttet med några stänk vinäger, hackad schalottenlö , hackad persilja och lite extra svartpeppar.
  • Nu har vi fått något som liknar en ”rillette” som det heter på franska. Denna blir basen till salladen. Håll köttet lite ljummet till serveringen

Vinegrette

  • Hetta upp russinen med 3-4 msk olivolja i en kastrull. Låt dem fräsa i 3-4 minuter på medelhög värme.
  • Tillsätt saften från apelsinerna, vinäger och löken – koka upp och tillsätt resten av olivoljan.
  • Låt vinegretten småkoka i 2-3 minuter, smaksätt med salt och peppar. Håll ljummen.

Presentation

  • Blanda salladssorterna i en skål och smaksätt med lite salt och några droppar olivolja.
  • Lägg upp det ljumna gåsköttet, rilletten, på tallrikar, skeda över vinegretten och apelsinfileér. Toppa med sallad och rostade krossade valnötter, servera!
Måltid: Förrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB