Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

2.3K

Foto: Johan Kalén

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

Portioner 4

Ingredienser

  • 600 g hokkaido- eller buttnerutpumpa
  • 0,5 dl skivad färsk ingefära
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Grön Tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,75 liter grönsaksbuljong
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Skala 1 hokkaido- eller buttnerutpumpa, gröp ur kärnorna och mät upp 600 g pumpa som du skär i mindre bitar.
  • Fräs 0,5 dl skivad färsk ingefära med 1 skivad schalottenlök och 1 vitlöksklyfta i 1 msk olivolja. Tillsätt pumpan och fräs i ett par minuter till.
  • Häll i 1,75 liter grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk, i cirka 20 minuter, och mixa sedan till en slät soppa med stavmixer direkt i kastrullen. Salta och peppra.
  • ”Slövispa” 1,5 dl vispgrädde och smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta och 4 stänk grön tabasco.
  • Servera soppan med en klick vitlöksgrädde.
Måltid: Förrätt, Soppa
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB