Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Pinnbröd med varmrökt lax & pepparrot
Måltid:
Lunch, Mellanmål
Servings:
12
pinnbröd
Ingredienser
Pinnbröd
1
liter
vetemjöl special
ca 700 g
50
g
jäst
3
dl
vatten
2
dl
mjölk
1
tsk
salt
1
tsk
honung
30
g
smält smör
Laxröra
300
g
varmrökt lax
2
dl
god majonnäs
1
dl
rysk yoghurt
1
dl
cornichons
1
knippe
gräslök
finhackad
4
msk
färskriven pepparrot
1
knippe
hackad dill + extra till servering
4
citronklyftor
Instruktioner
Vi börjar med degen
Blanda alla ingredienser till en smidig hyfsat fast deg och låt gå i ca 3-4 minuter i degblandaren.
Låt degen jäsa i ca 35-40 min.
Packa ner degen i en skål med lock och ta med dig ut i skogen tillsammans med laxröran och en termos kaffe.
Laxröra
Smula ner varmrökt lax i en skål. Blanda ner finhackade cornichons, gräslök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil.
Blanda ihop till en röra och smaka av med salt och svartpeppar.
I skogen
Tänd en eld vid din finaste grillplats.
Snurra upp en degen på pinnar.
Grilla pinnbröden över öppen eld och fyll med laxröran. Toppa med citron, dill och extra riven pepparrot.