Pappa vände alltid köttet i lite mjöl innan han stekte det. Varför då? Jo för då reder det sig själv. 🙂
Foto: Freddy Billqvist
Pappas rediga kalops
Ingredienser
- 2 kg högrev
- 2 skalade gula lökar
- 2 skalade morötter
- 1 msk mjöl
- 6 lagerblad
- 10-15 kryddpepparkorn
- 4-5 hela nejlikor
- 50 g ansjovis
- 2,5-3 liter vatten
- Salt och peppar
Instruktioner
- Skär köttet i rejäla stora bitar. Hellre större än mindre.
- Klyfta löken, behåll moroten hel.
- Salta och peppra köttet och pudra över lite mjöl. Bryn köttet i smör och matolja i en gjutjärnsgryta eller stekpanna med höga kanter.
- Lägg i köttet och grönsakerna och tillsätt vatten så att det täcker helt.
- Lägg i alla kryddor samt all ansjovis med spadet.
- Låt köttet sjuda på svag värme ungefär 60-70 min tills köttet är helt mört.
- Rör om då och då så att inget bränner vid. Lyft upp kött och grönsaker och koka ihop såsen – red eventuellt av med maizena och smaksätt med salt och peppar.
- Till servering ska det vara generöst med inlagda rödbetor och god kokt potatis.
Anteckning
Mesa inte med värmen när du steker köttet!