Pappas rediga kalops

428
TIPS!

Mesa inte med värmen när du steker köttet!

Pappa vände alltid köttet i lite mjöl innan han stekte det. Varför då? Jo för då reder det sig själv. 🙂

Foto: Freddy Billqvist

Pappas rediga kalops

Portioner 6

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 2 skalade gula lökar
  • 2 skalade morötter
  • 1 msk mjöl
  • 6 lagerblad
  • 10-15 kryddpepparkorn
  • 4-5 hela nejlikor
  • 50 g ansjovis
  • 2,5-3 liter vatten
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Skär köttet i rejäla stora bitar. Hellre större än mindre.
  • Klyfta löken, behåll moroten hel.
  • Salta och peppra köttet och pudra över lite mjöl. Bryn köttet i smör och matolja i en gjutjärnsgryta eller stekpanna med höga kanter.
  • Lägg i köttet och grönsakerna och tillsätt vatten så att det täcker helt.
  • Lägg i alla kryddor samt all ansjovis med spadet.
  • Låt köttet sjuda på svag värme ungefär 60-70 min tills köttet är helt mört.
  • Rör om då och då så att inget bränner vid. Lyft upp kött och grönsaker och koka ihop såsen – red eventuellt av med maizena och smaksätt med salt och peppar.
  • Till servering ska det vara generöst med inlagda rödbetor och god kokt potatis.

Anteckning

Mesa inte med värmen när du steker köttet!
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB