ANNONS:
ANNONS:

Öppen paj med pumpa och getost

853

Öppen paj med pumpa och getost

Portioner 4

Ingredienser

  • 0,5 butternutpumpa 500-600 g
  • 1 stång stjälkselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja till stekning
  • 2 tsk malen kanel
  • 80 g valnötter
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 150 g chevre
  • 70 g grönkål
  • 1,5 msk citronsaft
  • 4-5 ark filodeg skurna i 10 cm breda längder
  • 100 g smält smör
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skär ner pumpan i grova bitar, skiva selleri tunt.
  • Finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna eller sauteuse med pumpa och selleri i ett par matskedar olivolja.
  • Tillsätt kanel, valnötter och buljong. Låt koka upp under lock och småputtra tills pumpan är mjuk.
  • Vänd ner plockad grönkål och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Smula över getosten ovanpå grönsakerna.
  • Vänd filodegen i smält smör och knyckla ihop till luftiga knyten. Placera dem tätt uppe på grönsaker och getost så det täcker hela formen. Strö havssalt på toppen.
  • Baka av på 180 grader i ca 15-20 minuter tills degen har fått fin färg och är krispig.
  • Servera direkt ur stekpannan på bordet!
Måltid: Paj, Tillbehör
Kök: Internationellt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB