Paj med karamelliserad rödlök och rökt lax

793

Paj med karamelliserad rödlök och rökt lax

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • 2 msk rörsocker
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g riven Västerbottenost
  • 3 stora ark smördeg
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • Smör och rapsolja till stekning

Instruktioner

  • Skala och klyfta löken. Fräs löken gyllenbrun i en stekpanna med smör och rapsolja. Tillsätt socker och vinäger när löken börjar mjukna och låt det hela karamelliseras i pannan.
  • Smaksätt med salt och peppar, fördela över bitar av laxen på löken och strö över osten.
  • Tryck ut degen på fyllningen och nyp till kanterna runt om i stekpannan.
  • Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter. Degen ska resa sig lite och bli gyllenbrun och frasig.
  • Vänd pajen upp och ner på ett fat och servera ljummen.

Tips!

Använd en stekpanna som är cirka 22-24 cm i diameter.
Måltid: Paj, Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB