Kantarelltoppade kalvfärsbiffar

702

Kantarelltoppade kalvfärsbiffar

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 skiva vitt bröd utan kanter
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • smör och rapsolja till stekning

Kantarelltopping

  • 1 liter kantareller (ca 350 g)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 skalade vitlöksklyftor i skivor
  • smör till stekning
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 dl riven parmesanost

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225° och grill.
  • Blanda ägg och mjölk i en skål och lägg ner brödet. Låt det ligga i cirka 10 minuter.
  • Blanda löken och färsen med brödblandningen. Salta och peppra.
  • Forma färsen till fyra biffar, bryn dem i smör och olja i cirka 4 minuter på varje sida.
  • Bryn kantarellerna, schalottenlöken och vitlöken i smör. Låt vattnet i svampen dunsta bort och bryn sedan svampen hårt. Salta och peppra.
  • Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggula och parmesan.
  • Fördela blandningen på biffarna och gratinera i ett par minuter. Servera direkt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Nordiskt

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB