Nässelstuvad färskpotatis med kallrökt lax

185

Färskpotatis i en nässel- och kirskålsstuvning så god att man vill slicka tallriken. Sen en bit kallrökt lax på toppen. Enkelt, grönt och galet gott!

Nässelstuvad färskpotatis med kallrökt lax

Servings 4

Ingredienser

  • 600-700 g små färskpotatisar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 näve nässlor
  • 1 näve kirskål
  • 2-3 små salladslökar
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 8 skivor kallrökt lax till servering

Instruktioner

  • Koka potatisen i ett bra saltat vatten.
  • Koka upp grädden i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rensa och skölj nässlor och kirskål, skiva vårlöken tunt.
  • När potatisen är klar så häll av den och låt den ånga av ordentligt. Vänd ner potatisen i den varma grädden och smaksätt med salt och vitpeppar.
  • Precis innan servering så vänder ni ner nässlor, kirskål och vårlök – låt det få ett snabbt värmande ”svung” på spisen och servera med skivad rökt lax.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB