Färskpotatis i en nässel- och kirskålsstuvning så god att man vill slicka tallriken. Sen en bit kallrökt lax på toppen. Enkelt, grönt och galet gott!

Nässelstuvad färskpotatis med kallrökt lax
Ingredienser
- 600-700 g små färskpotatisar
- 4 dl vispgrädde
- 1 näve nässlor
- 1 näve kirskål
- 2-3 små salladslökar
- salt och vitpeppar från kvarn
- 8 skivor kallrökt lax till servering
Instruktioner
- Koka potatisen i ett bra saltat vatten.
- Koka upp grädden i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rensa och skölj nässlor och kirskål, skiva vårlöken tunt.
- När potatisen är klar så häll av den och låt den ånga av ordentligt. Vänd ner potatisen i den varma grädden och smaksätt med salt och vitpeppar.
- Precis innan servering så vänder ni ner nässlor, kirskål och vårlök – låt det få ett snabbt värmande ”svung” på spisen och servera med skivad rökt lax.