Löksås med stekt rimmat sidfläsk

8.9K
TIPS!
Servera med kokt potatis!

Stekt fläsk med löksås – en enkel och väldigt god klassiker.

Löksås med stekt rimmat sidfläsk

Portioner 4

Ingredienser

  • 700 g rimmat sidfläsk, skivat
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 0,25 purjolök (den ljusgröna biten)
  • 4 dl gräddmjölk (50/50 grädde & mjölk)
  • 1-2 msk japansk soya
  • vitpeppar från kvarn
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • Kokt skalpotatis till servering

Instruktioner

  • Stek fläsket i en gjutjärnspanna tills det blir knaprigt.
  • Lägg fläsket på en tallrik och varmhåll i ugnen under tiden såsen lagas (spara stekfettet).
  • Skala och skiva gul och rödlök tunt, stek löken mjuk med smöret och stekfettet i samma gjutjärnspanna så den får lite färg.
  • Tillsätt sedan gräddmjölken och låt koka ihop till en krämig tät sås ett par minuter.
  • Tillsätt strimlad purjolök i såsen strax innan servering – låt koka upp igen.
  • Smaka av med soya och vitpeppar.
  • Lägg upp såsen på tallrikar med fläsket och servera tillsammans med kokt skalpotatis.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB