En vardagsfavorit! Servera gärna med ättiksgurka och en fräsch grönsallad.
Köttfärslimpa med bacon
Ingredienser
- 1 skiva mjukt vitt bröd
- 1 skalad gul lök
- 1 ½ dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk worcestershiresås
- 1 tsk salt
- 600 g blandfärs
- 2 paket bacon à 140 g
- nymalen svartpeppar och salt
Till stekning
- ¼ rotselleri skuren i grova bitar
- 1 gul lök i klyftor
- några rosmarinkvistar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär bort kanterna på brödet och finhacka löken.
- Lägg brödet i en bunke och tillsätt lök, mjölk, ägg, senap, worcestershiresås, salt och peppar. Låt brödet ”sågga ” ca 15 minuter, dvs bli mjukt.
- Blanda i färsen. Låt nu färssmeten svälla som man säger, smakerna ska bli kompisar och konsistensen fastare. Ge det ca 20 minuter.
- Forma färsen till en limpa i en ugnsform eller på en plåt och linda in den tajt med baconet så det täcker. Lägg lök och rotsellerin runt om och strö över rosmarin.
- Stek köttfärslimpan i ugnen 35–40 minuter. Servera gärna med ättiksgurka och en fräsch grönsallad.