Bara koka, ät & njut! Servera gärna med en skön Salsa Verde som du doppar skockorna i.
Kokt kronärtskocka
Ingredienser
- 4 stora kronärtskockor
- 1 citron
- 2 tsk salt
- 1-2 msk olivolja
Instruktioner
- Skölj kronärtskockorna. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med. Halvera dem för kortare koktid om man vill.
- Skiva halva citronen och pressa saften ur den andra.
- Lägg skockorna i en stor kastrull. Lägg i citronskivor, juice, salt och olivolja.
- Täck med vatten och låt koka upp under lock. Lägg på ett mindre lock eller tallrik som tyngd på skockorna, så de hålls under vatten och koka i ca 15-20 minuter eller tills skockorna känns mjuka när du sticker ner en provsticka i dem eller ta tag i ett blad och känn efter om det lossnar när du drar i det.
- Häll av vattnet och lyft upp skockorna och låt rinna av innan servering.