Tillbaka

Kokt kronärtskocka

Måltid: Lunch, Tillbehör
Servings: 4

Ingredienser

  • 4 stora kronärtskockor
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 1-2 msk olivolja

Instruktioner

  • Skölj kronärtskockorna. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med. Halvera dem för kortare koktid om man vill.
  • Skiva halva citronen och pressa saften ur den andra.
  • Lägg skockorna i en stor kastrull. Lägg i citronskivor, juice, salt och olivolja.
  • Täck med vatten och låt koka upp under lock. Lägg på ett mindre lock eller tallrik som tyngd på skockorna, så de hålls under vatten och koka i ca 15-20 minuter eller tills skockorna känns mjuka när du sticker ner en provsticka i dem eller ta tag i ett blad och känn efter om det lossnar när du drar i det.
  • Häll av vattnet och lyft upp skockorna och låt rinna av innan servering.