Kronärtskocka med kantarellsmör

1.5K

En toppenlunch eller till snickesnacket med gästerna.

Kronärtskocka med kantarellsmör

Portioner 4

Ingredienser

KOKT KRONÄRTSKOCKA

  • 4 kronärtskockor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 ½ msk salt per liter vatten

KANTARELLSMÖR MED NDUJA

  • 300 g smör + till stekning
  • 2 skalade gula lökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl rapsolja
  • 200 g kantareller
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk nduja (bredbar salami)
  • ½ tsk salt
  • 1 citron

Instruktioner

KOKT KRONÄRTSKOCKA

  • Bryt av stjälkarna från skockorna. Lägg skockorna i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt citronsaft och salt.
  • Lägg gärna ett litet lock som tyngd på skockorna så att de trycks ner under vattnet. Koka skockorna under lock 20–25 minuter. Håll varma!

KANTARELLSMÖR MED NDUJA

  • Skär smöret i stora kuber.
  • Finhacka lök och vitlök, fräs i ett par matskedar smör och rapsolja.
  • Tillsätt svampen och låt den steka med 5–6 minuter.
  • Slå på vinet och låt det koka in nästan helt i svampen, skeda i ndujapastan och tillsätt saltet. Låt svampblandningen svalna litegrann.
  • Lägg svampblandning, smörkuber och resten av rapsoljan i en matberedare med kniv. Kör till ett fluffigt lent smör och smaksätt med rivet citronskal.
  • Servera till de varma kronärtskockorna.
Måltid: Lunch, Tillbehör, Tilltugg & Godis
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB