Ett enkelt recept på en kanongod frittata. Servera gärna tillsammans med några stekta goda korvar – en vardagsrätt med kärlek.
Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone
Ingredienser
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 1 dl fint strimlad purjolök
- 1 krm cayennepeppar
- smör och olivolja till stekning
- 4 ägg
- 0,5 tsk salt
Ärtfyllning
- 2 dl frysta tinade gröna ärter
- 100 g mascarpone
- 0,5 dl riven parmesan
- 1 kruka basilika
- 2 msk olivolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel.
- Låt vitlöken och purjolöken ”svettas” i lite smör och olja i en stekpanna tillsammans med cayennepeppar.
- Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lite snabbt – de behöver inte vara snyggvispade. Salta. Häll äggen i stekpannan med vitlöken och purjon och grädda frittatan i ett par minuter.
- Klicka ut det grova ärtmoset och låt frittatan bli klar.