Snygg paj från Provence med vitlök och örter

11K

Snygg paj från Provence med vitlök och örter

Portioner 4

Ingredienser

  • Pajdeg som inte behöver förgräddas
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 3 kvisttomater
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergin
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g mascarpone
  • 1 knippe valfria färska örter tex dragon, persilja & basilika
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

Äggstanning

  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt och peppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen med fingrarna i en bunke. Tryck ut degen i en pajform och ställ åt sidan.
  • Skölj och skiva zucchini tunt på mandolin och lägg dem i en bunke. Strö över 2 nypor salt så att saltet drar ut lite vätska ur grönsakerna innan vi gräddar pajen.
  • Skala och skiva vitlök och gul lök tunt. Fräs lök och vitlök ett par minuter i olivolja och smör.
  • Skiva tomaterna och hacka över örterna.
  • Varva tomat, grönsakerna och lök i pajskalet och klicka över mascarpone samt örter.
  • Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen och smaksätt med salt och peppar. Häll den över grönsakerna och baka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills pajen är gyllenbrun och snyggt gräddad. Voila!
Måltid: Huvudrätt, Paj, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB