För att skapa vår härliga förrättssallad börjar vi med att confitera gåslåren. Det ger köttet en otroligt mör och smakrik konsistens.
Alla recept till gåsamiddagen hittar du här!
Confiterade gåslår
Ingredients
- 4 gåslår, ca 1 kg
- 1,5 msk salt
- ¾ msk strösocker
- 10 krossade svartpepparkorn
TILL KOKET
- 1 ½ liter gåsfett alternativt lite neutral rapsolja
- 1 halv vitlök
- 8 kryddnejlikor
- 2 kvistar färsk rosmarin
Instructions
- Gnid in gåslåren med salt, socker, och krossade pepparkorn.
- Lägg alltsammans i en bunke och täck med plastfolie. Ställ i kylen och låt marinera över natten.
- Sätt ugnen på 120 grader. Smält gåsfettet med vitlök, nejlikor och rosmarin i en ugnssäker gryta med lock.
- Lägg i gåslåren och se till att de täcks med fettet, sätt på locket. Confitera låren ett par timmar i ugnen tills de är helt möra och mjuka.
- Nu är det hett och fett, akta fingrarna och låt låren svalna i grytan. Lyft sen upp dem och torka av. Ta bort skinnet från låren och plocka ner köttet i mindre bitar och förvara till förrätten läggs upp.