Chokladmaräng med blåbär och chokladsås

588
MUMS!

Det är verkligen busenkelt att göra maränger!

Det är verkligen busenkelt att göra maränger. Det du behöver är äggvita, några droppar av något syrligt – som ättika, vinäger eller citronsaft – och socker. Och förstås, en elvisp och en bunke. 🙂

Foto: Lennart Weibull

Chokladmaräng med blåbär och chokladsås

Ingredienser

  • Chokladmaräng
  • 3 äggvitor
  • 0,5 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 msk kakao
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt, 10%
  • 300 g blåbär eller andra färska bär
  • Chokladsås

Instruktioner

  • Värm ugnen till 110 grader.
  • Vispa äggvitor och strösocker på högsta hastighet med elvisp i 2–3 minuter, tills massan inte ”växer” längre. Sikta ner florsockret och fortsätt att vispa till en fast maräng.
  • Vänd försiktigt ner kakaopulvret så att marängen blir vackert melerad och fin.
  • Skeda upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma den till en stor marängbotten. Grädda i ugnen i 60–80 minuter.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ner yoghurten.
  • Toppa marängbotten med grädde och färska bär. Ringla till sist över chokladsåsen.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB