Blåbärsbullar

2.5K

Njut av nygräddade blåbärsbullar!

Blåbärsbullar

Portioner 20 st

Ingredienser

DEG

  • 800 g vetemjöl
  • 50 g färsk jäst
  • 180 g strösocker
  • 500 g kallt vatten eller mjölk
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 175 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

FYLLNING

  • 450 g frysta blåbär
  • 5 dl socker
  • 1,5 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Blanda mjöl, jäst, socker, vatten, kardemumma, smör, ägg och salt i en degberedare.
  • Knåda degen på låg hastighet i 15 minuter så glutenfönstret bildas och degen känns elastisk och smidig.
  • Låt degen vila 1 timme
  • Forma degen till 60 grams runda bollar.
  • Blanda fyllningen genom att röra samman frysta blåbär, socker och potatismjöl. Avsluta med att sätta ugnen på 220°.

TILLBAKA TILL DEGEN

  • Platta ut bullen med en kavel och fyll med blåbär. Nyp igen degen runt om och lägg bullarna med skarven neråt på bakplåtar.
  • Låt bullarna jäsa i ca 30-40 minuter.
  • Sätt in plåten med bullarna och sänk temperaturen till 200°.
  • Grädda bullarna i 8-10 minuter. De ska vara ”brittisk bleka”.
  • Ta ut bullarna och pensla dom med smält smör och doppa dem direkt i socker. Moffa in i munnen!
Måltid: Bröd & kakor
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB