Mamma mia! Gnocchetti Sardi – så enkelt & så gott! 🇮🇹
Cavatelli a.k.a. Gnocchetti Sardi
Ingredienser
- 2 dl semolinamjöl (durumvete medelgrovt)
- ¾ dl kallt vatten
- 0,5 tsk salt
Servering
- 1 burrata
- 2 nävar spenat
- 0,5 citron
- olivolja
- riven parmesan
- nymald svartpeppar
Instruktioner
- Blanda mjöl, vatten och salt i en bunke med händerna. Knåda till en fast deg och låt den vila under en handduk i 20 minuter.
- Rulla ut degen till smala stänger och dela upp dem i små tumnagelstora gnocchibitar.
- Rulla ut degen med tummen mot en ”gnocchibräda”.
- Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och 1 tsk salt, släng i pastan och låt koka 3-4 minuter.
- Häll av pastan och sväng runt den med lite olivolja och svartpeppar i kastrullen.
- Servera med krossad burrata, spenat och toppa upp med riven parmesan och några stänk citronsaft!
Anteckning
Finns massa bra ”gnocchibrädor” att köpa på nätet. Se t.ex. www.koketcetera.se eller www.kitchenlab.se (ej reklam).