Varma jordgubbar på grillen med Burrata och pistagenötter  

1.5K
TIPS!
Använd eftervärmen på grillen!

Enkelt men sjuuuukt gott! Perfekt att slänga på foliepaketet med jordgubbarna när du äntligen fått till den perfekta glöden. 😉

Varma jordgubbar på grillen med Burrata och pistagenötter  

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 st burrata (redig buffelmozzarella)
  • 1 näve skalade och hackade pistagenötter
  • God gräsig olivolja till servering

JORDGUBBAR

  • 1,5 liter jordgubbar
  • 3 msk gräsig olivolja
  • 2 msk maltvinäger eller sherryvinäger
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 näve strimlade myntablad till servering

Instruktioner

  • Dela gubbarna om dom är stora & lägg dem på ett dubbelt ark av alufolie.
  • Dressa med havssalt, olivolja och svartpeppar. Omslut folien runt jordgubbarna så det blir ett tätt paket.
  • Kör in jordgubbarna i grillen och sätt på locket. Grilla i ca 10—12 minuter och låt dem bli lite mosiga och varma.
  • Ta ut jordgubbarna och tryck till dem lätt med en gaffel. Smaksätt med mer olivolja och lite vinäger.
  • Toppa burratan med varma muschiga jordgubbar, hackad pistage och mynta. Njut direkt !
Måltid: Efterrätt, Mina Gröna, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB