Vit sparris med sardellsmör och hasselnötter

465

Ett härligt sommartillbehör till fisk, kyckling, ljust kött eller champagne.

Vit sparris med sardellsmör och hasselnötter

Portioner 4

Ingredienser

  • 6 skalade vita sparrisar
  • 75 g smör
  • 6 st sardeller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 citron
  • 2-3 msk vatten
  • 1 salladslök
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 1 näve ruccola
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Havssalt

Instruktioner

  • Skär ner sparrisen i centimetertjocka skivor på sniskan.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med sardeller utan att det tar färg. Gå i med schalottenlök och låt den bli lite mjuk i smöret.
  • Tillsätt sparris och en tuss vatten samt en bit citronskal. Låt sjuda under lock i ca 3-4 minuter.
  • Vänd runt sparrisen med en sked och pressa över citronsaft, tillsätt nötter och salladslök och smaksätt med svartpeppar och salt.
  • Hacka över ruccola och vänd ner den i sparrisen precis vid servering. Servera som tillbehör till fisk, fågel eller bara käka som den är.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB