ANNONS:
ANNONS:

Ättiksgurka

4.5K

Ättiksgurka

Tillagningstid 2 d

Ingredienser

  • 1,5 kg Västeråsgurka

Dag 1, Saltlag

  • 2,5 liter vatten
  • 150 g salt

Dag 2, Ättikslag

  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt

Kryddsättning

  • 2 msk gula senapsfrön
  • 3 lagerblad
  • 1 rejäl knippe krondill

Instruktioner

Dag 1

  • Rör samman saltlagen i en bunke och picka gurkorna med en gaffel. Lägg dem i lagen och ställ i kylen över natten.

Dag 2

  • Blanda samman och koka upp ättikslagen. Låt svalna lite.
  • Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen
  • Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.
  • Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.
Måltid: Tillbehör
Kök: Nordiskt
ANNONS:
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB