Gurksallad med rabarber och dill

3.2K
TIPS!
Servera med hel rökt makrill

Servera gärna med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.

Gurksallad med rabarber och dill

Portioner 4

Ingredienser

  • 1-2 rabarber
  • 3-4 små Västeråsgurkor
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad dill
  • Olivolja till smaksättning
  • Salt och svartpeppar

Till servering:

  • Rökt makrill och grekisk yoghurt

Instruktioner

  • Skiva ner rabarber och lägg i en kastrull på spisen. Lägg i en hackad schalottenlök.
  • Tillsätt honung, vinäger och en nypa salt. Låt få ett snabbt uppkok under lock och ställ åt sidan.
  • Skiva gurkan tunt på mandolin och vänd ner i rabarberkoket. Smaksätt med lite mer salt & svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Vänd i hackad dill.
  • Lägg upp grekisk yoghurt på ett fat eller skål och fördela ”gurksalladen” ovanpå.

Anteckning

Servera med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.
Måltid: Sallad, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB