En sjukt snygg, och sjukt god, kompott på rabarber och rödbetor.
Himmelska rabarber och rödbetor med vaniljmjölk
Ingredienser
- 4 stjälkar rabarber
- 1 skalad rödbeta
- 1 dl kokossocker eller honung
- 0,5 citron
- 1 vaniljstång
- 4 dl gammeldags mjölk
- ev hasselnötter
Instruktioner
- Skär rabarbern hipp som happ, alltså hur du vill. Skala rödbetan i tunna strimlor med potatisskalare.
- Lägg allt i en kastrull med sockret och pressa i citronsaften. Låt koka under lock tills det är mjukt. Mosa med en sked.
- Dela vaniljstången på längden och lägg den i mjölken i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
- Häll upp ljummen kompott i skålar och ringla över mjölken. (Förvara mjölken i kylen om du får över.) Om du vill: Rosta lite hasselnötter, hacka grovt och strö över kompotten.