Krämig potatissallad med nobissås och dill

2K

Passar lika fint till midsommarbuffén som dragspel till Små Grodorna!

Krämig potatissallad med nobissås och dill

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg nypäror (färskpotatis)
  • 1 knippe dill
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 knippe knipplök

NOBISSÅS

  • 2 ägg, kokta 2 ½ minuter
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 3 ½ dl neutral rapsolja

Instruktioner

  • Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten (1 msk salt per liter vatten). Ta stjälkarna från dillen och lägg i koket.
  • Plocka dillen, klipp krassen och hacka löken.
  • Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna.
  • Blanda potatisen väl med nobissås, dill, krasse och lök. Lägg på ett fat och servera till rökt lax eller varför inte på midsommarbuffén.

NOBISSÅS

  • Gröp ur de lättkokta äggen och lägg i en mixerkanna. Tillsätt senap, vinäger och salt.
  • Mixa ihop och tillsätt sen oljan försiktigt i en jämn stråle medan du fortsätter mixa tills dressingen blir tjock och krämig.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB