Inlagd strömming (boquerones)

860

Boquerones serveras ofta som tapas i Spanien, men där använder man sardiner istället för strömming. Tänk på att det tar lite tid att förbereda strömmingen.

Foto: Charlie Drevstam

Inlagd strömming (boquerones)

Portioner 4

Ingredienser

  • 15 strömmingsfiléer ca 600 g
  • 2,5 dl färskpressad citronsaft
  • 1,5 msk salt
  • strimlat skal från 2 citroner
  • 3 dl olivolja till förvaring
  • svartpeppar ur kvarn
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 knippe färska örter t ex citrontimjan och persilja

Instruktioner

  • Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna. Marinera strömmingen i citronsaft och salt tills fiskköttet är vitt (6–8 timmar), i kylen.
  • Sila av citronsaften och varva sedan strömmingen med övriga ingredienser i en glasburk – oljan ska täcka strömmingen. Låt stå i kylen i 1 dygn före servering.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB