Senapsgravad strömming

645

Skippar du sillen här så har du en jättegod hovmästarsås när du behöver en sådan.

Foto: Charlie Drevstam

Senapsgravad strömming

Portioner 4

Ingredienser

  • 10 strömmingsfiléer ca 400 g

Lag

  • 0,5 liter vatten
  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 tsk salt

Senapssås

  • 1,5 dl grov skånsk senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl rapsolja
  • 1,5 dl finhackad dill
  • 0,5 tsk salt vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna.
  • Blanda ingredienserna till lagen och låt strömmingsfiléerna ligga i lagen över natten i kylen.
  • Sila av lagen och torka strömmingen lätt med hushållspapper.
  • Blanda alla ingredienser till senapssåsen och smaka av. Lägg ner strömmingen, blanda väl och låt stå i kylen i minst 1 dygn före servering.
Måltid: Frukost, Lunch
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB