Skippar du sillen här så har du en jättegod hovmästarsås när du behöver en sådan.
Foto: Charlie Drevstam
Senapsgravad strömming
Ingredienser
- 10 strömmingsfiléer ca 400 g
Lag
- 0,5 liter vatten
- 1,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 tsk salt
Senapssås
- 1,5 dl grov skånsk senap
- 4 msk vitvinsvinäger
- 4 msk strösocker
- 3 dl rapsolja
- 1,5 dl finhackad dill
- 0,5 tsk salt vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna.
- Blanda ingredienserna till lagen och låt strömmingsfiléerna ligga i lagen över natten i kylen.
- Sila av lagen och torka strömmingen lätt med hushållspapper.
- Blanda alla ingredienser till senapssåsen och smaka av. Lägg ner strömmingen, blanda väl och låt stå i kylen i minst 1 dygn före servering.