Dessa goa bollar baseras på palsternacksrisotton som du hittar här.
Foto: Johan Kalén
Arancini – friterade risottobollar med mozzarella och basilika
Ingredienser
- 600 g kall palsternacksrisotto
- 1 kruka basilika
- 125 g mozzarella
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl ströbröd
- 2 ägg
- 1 liter neutral rapsolja
Instruktioner
- Blanda 600 g kall palsternacksrisotto med hackade blad från 1 kruka basilika.
- Rulla risotton till bollar. Dela 125 g mozzarella i bitar och tryck in en bit i varje boll.
- Häll upp 2 dl vetemjöl i en djup tallrik och 3 dl ströbröd i en annan. Vispa 2 ägg i en tredje.
- Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Värm 1 liter neutral rapsolja i en stor kastrull till 160 grader. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Ät direkt!