Palsternacksrisotto med brysselkål och mascarpone

633

Risotto hämtad från kokboken Gott käk utan krångel.

Palsternacksrisotto med brysselkål och mascarpone

Ingredienser

  • 1 palsternacka
  • 10 brysselkål
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2,5 dl arborioris
  • Olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 msk mascarpone
  • Salt
  • Svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skala och riv 1 palsternacka grovt.
  • Ansa och plocka bladen på 10 brysselkål.
  • Koka upp 1,5 liter grönsaksbuljong i en kastrull.
  • Fräs palsternacksrivet, 1 krossad vitlöksklyfta och 2,5 dl arborioris i 2 msk olivolja och 1 msk smör i en kastrull tills riset blir lite genomskinligt.
  • Tillsätt 1,5 dl vitt vin och låt det koka in. Fortsätt att hälla i varm buljong i omgångar och låt riset koka under omrörning i cirka 18 minuter. Det ska vara ”al dente”, det vill säga ha lite kärna kvar.
  • Vänd ner brysselkålsbladen och 2 msk mascarpone. Smaka av med salt och svartpeppar ur kvarn och ät direkt.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB