Ostron till skumpan, rimmad hälleflundra till varmrätt och som grande final bjuder vi på en riktig 80-tals klassiker – friterad camembert. 😋 Här serverad med en fräsch citrussallad & fikon.
Friterad camembert med citrussallad och fikon
Ingredienser
- 1 mogen camembert ca 250- 300 g
- 2 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 3 dl pankströbröd
- neutral rapsolja till fritering
Citrus- & fikonsallad
- 4 fikon
- 2 apelsiner
- 1 lime
- 1 msk lönnsirap
- 1 msk gräsig olivolja
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.
- Vänd osten först i mjöl, äggvispet och sist i panko. Upprepa panering med äggvisp och panko en gång till så det täcker ordentligt runt osten.
- Skär fikon i klyftor och skär hinnfria fina fileér av apelsin och lime. Lägg upp på ett uppläggningsfat, ringla olivolja och lönnsirap över salladen och smaksätt med lite svartpeppar och havssalt.
- Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller kastrull.
- Fritera osten gyllenbrun i ca 3-4 minuter och låt den mellanlanda på lite hushållspapper.
- Lägg upp osten tillsammans med citrussalladen. Servera och hugg in direkt på den varma osten.