Friterad camembert med citrussallad och fikon

414
TIPS!

Servera med en fräsch citrussallad & fikon

Ostron till skumpan, rimmad hälleflundra till varmrätt och som grande final bjuder vi på en riktig 80-tals klassiker – friterad camembert. 😋 Här serverad med en fräsch citrussallad & fikon.

Friterad camembert med citrussallad och fikon

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 mogen camembert ca 250- 300 g
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl pankströbröd
  • neutral rapsolja till fritering

Citrus- & fikonsallad

  • 4 fikon
  • 2 apelsiner
  • 1 lime
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk gräsig olivolja
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.
  • Vänd osten först i mjöl, äggvispet och sist i panko. Upprepa panering med äggvisp och panko en gång till så det täcker ordentligt runt osten.
  • Skär fikon i klyftor och skär hinnfria fina fileér av apelsin och lime. Lägg upp på ett uppläggningsfat, ringla olivolja och lönnsirap över salladen och smaksätt med lite svartpeppar och havssalt.
  • Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller kastrull.
  • Fritera osten gyllenbrun i ca 3-4 minuter och låt den mellanlanda på lite hushållspapper.
  • Lägg upp osten tillsammans med citrussalladen. Servera och hugg in direkt på den varma osten.
Måltid: Efterrätt, Tilltugg & Godis
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB