Varm sallad på Hokkaidopumpa och grönkål
Ingredienser
- 800 g skalad hokkaidopumpa
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
- 0,5 citron
- 1 dl rostade mandlar
- 120 g grönkål
- 50 g parmesan
- Salt och peppar
Till servering
- Eventuellt frasigt stekt kycklinglår
Instruktioner
- Skär ner pumpan i grova bitar och sätt ugnen på 190° varmluft.
- Lägg pumpan i en ugnsform tillsammans med krossad/hackad vitlök. Ringla över olivolja salta och peppra. Baka av pumpan i ugnen tills den är mjuk i ca 25-30 minuter.
- Plocka under tiden grönkålsbladen från stjälken och vänd dem med lite olivolja och salt i en bunke. Lägg upp på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter tills kålen blir som krispiga chips.
- Mosa den varma pumpan med en gaffel och riv över parmesan. Pressa över citronsaft och toppa med rostad mandel och den krispiga grönkålen.
- Servera pumpan med t.ex. frasigt stekta kycklinglår.