Grönkålssoppa

2.3K

Ingenting går upp mot grönkålssoppa med goda frikadeller till. Här ger muskotnöten en extra finess till soppan.

Grönkålssoppa

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad grönkål eller färsk förvälld
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk malen muskotnöt
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl grönsaksbuljong eller vatten
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar ur kvarn

Frikadeller

  • 400 gr blandfärs
  • 100 gr philadephiaost
  • 1 tsk salt + vitpeppar ur kvarn
  • rivet skal och juice från 0,5 citron

Instruktioner

  • Tina grönkålen. Eller använd färsk som är förvälld i saltat vatten.
  • Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök och muskot i en stor kastrull med smöret.
  • Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett 
par minuter. Pudra över mjölet och häll i buljongen. Låt koka i ca 10 -15n minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen.
  • Blanda färsen med philadelphiaost, rivet citronskal och citronjuice, smaksätt med salt och vitpeppar och forma till små frikadeller med händerna.
  • Lägg ner frikadellerna försiktigt i soppan och låt dem småjuda i ca 10 minuter.
  • Servera soppan med frikadeller och ett gott surdegsknäcke med smör på.
Måltid: Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB