Butternutpumpa med ricotta och honung

413
TIPS!

Låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner!

Ställ fram formen och låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner direkt från skalet. En social rätt helt enkelt!

Butternutpumpa med ricotta och honung

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 medelstor butternutpumpa
  • 150 g ricotta
  • 100 g blåmögelost
  • 2 msk honung eller lönnsirap
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Dela pumpan på längden och gröp ur kärnor och lite av fruktköttet (kärnorna kan man spara och rosta om man vill). Hacka ner fruktköttet i mindre bitar.
  • Lägg pumpahalvorna i en ugnsfast form.
  • Blanda ricotta, blåmögelosten och hackad pumpa till en kräm och fördela osten i urgröpningen och ringla över honung.
  • Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin gyllene färg. Strö över flingsalt och dra ett varv med svartpeppar över pumpan.
  • Servera som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB