Crudo på havskräfta med vanilj och tomat
Ingredienser
- 6 råa havskräftor
- 250 gr blandade små tomater
- 1 dl plockad frisésallad
- 0,5 dl gräsig olivolja
- 1 citron
- 0,5 vaniljstång
- havssalt
- 0,5 tsk rörsocker
- rosépeppar ur kvarn
Instruktioner
- Skala och rensa havskräftstjärtarna ( spara skal och huvud till att koka soppa på). Skiva tomaterna tunt, snitta löken fint och skölj salladen.
- Skiva havskräftan på längden och lägg upp på ett fat. Skrapa ur vaniljstången och blanda med en nypa socker och lite salt i en skål, tillsätt citronjuice och olivolja rör runt och smaksätt med rosépeppar.
- Fördela tomater och sallad på kräftorna och ringla över dressingen. Låt gärna stå 10-15 minuter innan servering.