Här gör jag fläsket i hel bit, men ibland gör jag det skuret i grova tärningar och skippar aprikoser och timjan. Fläsket är även gott som ett tillbehör till annat grillat, både kött och fisk.
Foto: Charlie Drevstam
Glaserat kanelsidfläsk
Ingredienser
- 600 g varmrökt sidfläsk i bit med svål
- 1 dl torkade aprikoser
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk kanel
- 1 knippe färsk timjan
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Skär många snitt genom fläsksvålen tätt efter varandra tills den är som »ribbad«. Späcka den med aprikoser.
- Skär ett kryss i svålen med en vass kniv och grilla fläsket med fettsidan nedåt.
- Ta upp fläsket och lägg det på dubbla aluminiumfolieark, häll över sirap och vinäger, strö över kanel och toppa med timjankvistar.
- Lägg tillbaka paketet på grillen och låt fläsket ligga i cirka 30 minuter så att det blir riktigt varmt, vänd det då och då för att fördela marinaden.
- Skär fläsket i skivor och servera.