Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Varma jordgubbar på grillen med Burrata och pistagenötter
Måltid:
Efterrätt, Mina Gröna, Tillbehör
Servings:
4
Ingredients
2
st
burrata (redig buffelmozzarella)
1
näve
skalade och hackade pistagenötter
God gräsig olivolja till servering
JORDGUBBAR
1,5
liter
jordgubbar
3
msk
gräsig olivolja
2
msk
maltvinäger eller sherryvinäger
Havssalt och svartpeppar från kvarn
1
näve
strimlade myntablad till servering
Instructions
Dela gubbarna om dom är stora & lägg dem på ett dubbelt ark av alufolie.
Dressa med havssalt, olivolja och svartpeppar. Omslut folien runt jordgubbarna så det blir ett tätt paket.
Kör in jordgubbarna i grillen och sätt på locket. Grilla i ca 10—12 minuter och låt dem bli lite mosiga och varma.
Ta ut jordgubbarna och tryck till dem lätt med en gaffel. Smaksätt med mer olivolja och lite vinäger.
Toppa burratan med varma muschiga jordgubbar, hackad pistage och mynta. Njut direkt !