Vaniljglass

366

Så här ska vaniljglass göras – utan gelatinblad. Kaffegrädden ger en härligt krämig konsistens men det går att ta hälften mjölk och hälften kaffegrädde också.

Vaniljglass

Portioner 8

Ingredienser

  • 1 liter kaffegrädde
  • 1 vaniljstång, skårad på längden
  • 8 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker

Instruktioner

  • Häll grädden i en kastrull. Skrapa ner vaniljfröna och lägg i vaniljstången. Låt koka upp.
  • Lägg äggulorna i en skål. Rör ihop äggulor och socker.
  • Häll hälften av gräddkoket över äggulorna och rör ordentligt. Häll sedan tillbaka hela äggblandningen i kastrullen med resten av grädden. Låt sjuda till 82° (mät temperaturen med en digital kökstermometer). Sila massan över en skål och låt svalna.
  • Häll massan i glassmaskinen och kör tills glassen är fryst.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB