Vaniljkräm

1.5K

Det är dags för oss att fördjupa oss i vaniljkräm. Att kunna göra en bra vaniljkräm är lika grundläggande som att kunna göra en bra brunsås eller bea.

Perfekt till Sommartårta med maräng och jordgubbar.

Vaniljkräm

Portioner 1 liter

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 2,5 msk maizenamjöl
  • 6 äggulor
  • 2,5 dl slövispad vispgrädde

Instruktioner

  • Koka upp mjölken med en delad vaniljstång och socker, låt dra vid sidan av spisen i 10 minuter.
  • Vispa ihop äggulor med maizena i en skål. Häll den varma vaniljmjölken över äggblandningen och rör om. Häll tillbaka såsen i kastrullen och koka under kraftig vispning till en tjock kräm.
  • Häll upp i en bred form, täck med plastfolie och låt krämen svalna i kyl. Blanda och krämen med lättvispad grädde och använd tex i tårtor eller bakverk.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB