Crudo på havskräfta med vanilj och tomat

591

Crudo på havskräfta med vanilj och tomat

Portioner 4

Ingredienser

  • 6 råa havskräftor
  • 250 gr blandade små tomater
  • 1 dl plockad frisésallad
  • 0,5 dl gräsig olivolja
  • 1 citron
  • 0,5 vaniljstång
  • havssalt
  • 0,5 tsk rörsocker
  • rosépeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skala och rensa havskräftstjärtarna ( spara skal och huvud till att koka soppa på). Skiva tomaterna tunt, snitta löken fint och skölj salladen.
  • Skiva havskräftan på längden och lägg upp på ett fat. Skrapa ur vaniljstången och blanda med en nypa socker och lite salt i en skål, tillsätt citronjuice och olivolja rör runt och smaksätt med rosépeppar.
  • Fördela tomater och sallad på kräftorna och ringla över dressingen. Låt gärna stå 10-15 minuter innan servering.
Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB