Tajarinpasta

3.1K

Tajarin är Piemontes lite tunnare version av tagliatelle. Innehåller mer ägg än vanlig tagliatelle vilket ger den både en skön gul färg & grym smak.

Tajarinpasta

Portioner 4

Ingredienser

  • 250 gr tipo 00 mjöl
  • 8 st äggulor
  • 1 nypa salt
  • olivolja

Instruktioner

  • Lägg mjölet på bänkskivan. Gör en urgröpning i mitten och lägg i äggulorna.
  • Tillsätt en nypa salt, 1-2 tsk olivolja och knåda tills det blir en fast deg.
  • Om du är nybörjare kan du behöva knåda pastadegen ordentligt innan du har rätt konsistens. Tillsätt en liten liten tuss vatten om det behövs – vi snackar 1-1,5 msk maximalt.
  • Gnid in ytan med olja, täck med plastfilm och låt stå i 2 timmar.
  • Knåda pastabollen igen och kavla sedan ut den till ett tunt ark. Vik ihop arket några varv och skär änglahårstunt med kniv.
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB