Jag hoppas att varm gurka blir den nya stora trenden! Sjukt gott!
Stekt sejrygg med varm gurka och pepparrot
Ingredients
- 700 g sejryggfilé
- Smör och olivolja till stekning
- 2-3 msk vetemjöl till panering
- 1 gurka
- 1 citron
- 1 bit pepparrot
- 1 knippe färsk mynta
- 1 msk smör
- Salt & vitpeppar till smaksättning
Stompad potatis
- 500 g nykokt varm potatis
- 2 – 3 stora msk gräddfil
- 3 msk olivolja
- Salt och peppar
Instructions
Stompad Potatis
- Mosa ihop nykokt potatis med gräddfil och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och håll varmt.
Gurka
- Skala och kärna ur gurkan (spara till senare). Skär gurkan i centimetertjocka bitar.
- Koka upp 1 dl vatten med 1 msk smör och saften från 1 citron i en kastrull. Lägg i gurkan samt det urskrapade kärnhuset och låt småputtra ett par minuter på medelhög värme.
- När vätskan kokat in och såsen blivit simmig så tillsätt finhackad mynta och riven pepparrot strax innan servering .
Fisk
- Skär fisken i portionsbitar. Vänd i vetemjöl på båda sidor och krydda runtom med salt och peppar.
- Stek fisken i olivolja och avsluta med smör i en het stekpanna 3–4 minuter per sida eller tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 52–56 grader.
- Ös fisken med smöret under stekning.
Servera
- Lägg upp fisken och den varma gurkan på tallrikar och riv över lite extra pepparrot för extra ”sting”. Servera med stompad potatis!