Foto: Johan Kalén
Spaghetti vongole
Ingredienser
- 1 kg vongolemusslor
- 4 liter vatten
- 200 g körsbärstomater
- 2 krm chiliflakes
- 2,5 dl vitt vin
- vitlök
- olivolja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Koka upp 4 liter vatten och 2 msk salt i en stor kastrull.
- Lägg i 300 g spaghetti och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rensa och skölj 1 kg vongolemusslor. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.
- Hetta upp en stor vid sauteuse på spisen. Häll i 3 msk olivolja och 3 hackade vitlöksklyftor, 200 g körsbärstomater i halvor och 2 krm chiliflakes och fräs i några minuter.
- Tillsätt musslorna och 2,5 dl vitt vin. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.
- Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.