Snabba rabarberflarn med vispad ricotta
Ingredienser
- 4 tinade smördegsark skurna i ca 12 x 10 cm
- 4-6 rabarberstänger
- 3-4 msk farinsocker
- 1 msk maizenamjöl
- 1 ägg till pensling
- 250 g ricotta
- 1 msk florsocker
- Valfri likör eller sprit till smaksättning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ut smördegsarken på en klädd bakplåt och pensla kanterna med ägg.
- Skölj rabarbern och skär dem i stavar som är lika breda som smördegen.
- Vänd runt rabarbern med en blandning av farinsocker och maizenamjöl.
- Fördela rabarberlängderna i en fin rad mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen.
- Strö över resten av sockerblandningen.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått fin färg och puffat upp.
- Under tiden vispas ricotta med florsocker till en len kräm. Smaksätt med din favvolikör och servera en generös klick ricotta till de nybakade rabarberflarnen.