Rabarber, stjälkselleri och fransk dressing

3K
TIPS!
Äts före maten!

Den franska dressingen är en universalsås & funkar till det mesta. Mesa inte med värmen när du rostar pumpakärnorna.

Rabarber, stjälkselleri och fransk dressing

Ingredienser

  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk neutral rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 knippe persilja

EN GLASBURK MED

  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 1 äggula
  • 2 krm salt

Instruktioner

  • Skär rabarber och selleri tunt ”på skrå”, alltså på sniskan. Lägg på ett fat.
  • Rosta pumpakärnorna i olja och salt. De ska börja knäppa lite, mesa inte med värmen.
  • Hacka persiljan, ta med stjälkarna också. Strö pumpakärnor och persilja över rabarber och selleri.
  • Häll alla ingredienser till dressingen i en glasburk, skruva på locket och skaka om. Dressa salladen – klart!
Måltid: Sallad, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB