Smart salladsbowl i bilen

2.8K
TIPS!
Servera med valfritt smörgåspålägg som tillbehör

Smart salladsbowl i bilen

Portioner 4

Ingredienser

  • 3 dl pärlcoucous
  • 2 lagerblad
  • Skal från 0,5 citron
  • 2 bitar muskotblomma
  • 0,5 tsk salt
  • Olivolja till smaksättning
  • 3 dl gröna ärtor

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • Salt och svartpeppar

Topping

  • 1 liten kålrabbi i strimlor
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g ruccola

Instruktioner

  • Koka couscous mjuk täckt med vatten, salt och kryddor cirka 20 minuter.
  • Sila av och häll upp i en bunke. Tillsätt gröna ärtor och dressa med lite god olivolja.
  • Blanda majonnäs och gräddfil och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  • Varva salladen i en burk med lock. Börja med såsen i botten, sen couscous och toppa sist med övriga grönsaker. Servera i burken (som skakas/blandas innan man käkar).
Måltid: Sallad
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB