Servera dessa små godingarna med lite brieost och fikon.
Små madeleinebröd med filmjölk och kanel
Ingredienser
- 2 dl stenmalet vetemjöl special
- 1,5 dl virvelmjöl eller graham
- 1,5 dl grovt rågmjöl
- 1 dl havrekli
- 1 dl krossat bovete
- 0,5 dl linfrö
- 0,5 dl solrosfrö
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 dl gula russin
- 0,5 dl mörk sirap
- 2 msk kokosolja eller neutral rapsolja
- 0,5 liter filmjölk (Pepparkaka)
- Brynt smör till pensling
- Kanelsocker att rulla bröden i
Instruktioner
- Sätt ugnen till 190° (varmluft).
- Blanda bovete, linfrö och solrosfrön i en skål. Koka upp ca 2,5 dl vatten och slå över fröna så det täcker och låt blötläggas i ca 10 minuter så det sväller ordentligt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt filmjölk, sirap, olja och de blötlagda fröna. Blanda väl till en tjock smet.
- Häll upp i madeleineformar och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter tills dom ”puffar upp”.
- Ta ut och pensla dem med brynt smör, rulla dem i kanelsocker och servera direkt när de fått svalna lite.