Apelsintoddy med varma nötter

496

Vardagens stress är som bortblåst och värmen sprider sig i hela kroppen med denna toddy.

Apelsintoddy med varma nötter

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl brun farin
  • 1 apelsin (rivet skal och juicen från apelsinen)
  • 12 cl rökig whiskey eller rom
  • 2 ägg

Varma nötter

  • 300 g blandade nötter
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk limejuice+ rivet skal från 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk krossat havssalt

Instruktioner

Apelsintoddy

  • Koka upp vattnet med 2 msk farinsockret, apelsinsaften och rivet skal i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt spriten.
 Håll varmt.
  • Vispa äggen luftigt och pösigt med resterande farinsocker och blanda med varma kokta apelsin/spritlagen. Häll upp i varma highball glas.

Varma nötter

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda nötterna med övriga ingredienser i en bunke, lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötterna i ett jämt lager.
  • Rosta nötterna i 15-20 minuter och vänd runt i dem med jämna mellanrum så de blir jämt rostade.
  • Tag ut plåten med nötterna och riv över limeskal, skaka över nötterna i en skål och servera dem varma till Apelsintoddyn
Måltid: Drycker & Drinkar
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB