Rostad hel jordärtskocka med spenat, dill och majonnäs

492

Foto Johan Kalén

Rostad hel jordärtskocka med spenat, dill och majonnäs

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 äggvita
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 70 g spenat
  • 1 kruka skuren dill
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160 grader.
  • Skrubba 12 jordärtskockor, dela i halvor och lägg med snittytan nedåt på en plåt. Ringla över 1 msk olivolja. Salta och peppra.
  • Ugnsrosta i 35–40 minuter tills skockorna är mjuka.
  • Blanda 1 äggvita med 0,5 msk vitvinsvinäger och 1 riven vitlöksklyfta. Mixa skummigt med stavmixer. Droppa sakta i 2 dl neutral rapsolja under mixning tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  • Ta ut skockorna och blanda dem med 70 g spenat och 1 kruka skuren dill. Salta och peppra. Servera med majonnäsen.
Måltid: Förrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB