Rödkål ett givet inslag på julbordet för många, men det är också nåt som gör sig utmärkt till många andra rätter.

Rödkål

Ingredienser

  • 1,5 kg rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 äpple
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 msk smör eller ister
  • 3 lagerblad
  • 8 kryddnejlikor
  • 5 kryddpepparkorn
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Dela och skär kålen grovt i strimlor. Skala och skiva löken, skär äpplet i grova bitar med skalet på.
  • Fräs kål, lök och äpplet i smör tills kålen blir glansig och mjuknar. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under lock i ca 10 minuter.
  • Ta av locket och låt kålen småputtra ytterligare 30-35 minuter tills kålen är helt mör och vätskan har kokat in och blivit simmig.
  • Smaksätt med salt och peppar och justera ev balansen mellan syra och sötma en sista gång innan servering.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB